Telefon
0708-67 44 33
E-post

Om oss

Bromstäd AB grundades 1999 av mig Lotta Malmqvist och är ett komplett serviceföretag inom lokalvårdsbranschen. Vi är ett städföretag med fokus på kvalitet, miljö och kunskap. Min personal har jobbat i mitt företag över 10 år och alla är svensktalande. Fidel från Chile pratar även spanska och Meriem som är anställd som arbetsledare pratar även arabiska. Vi erbjuder städning i alla former för både privatpersoner och företag. Genom att lyssna till kundens önskemål ihop med vår kunskap får vi fram det bästa resultatet inom städning. Vill du ha hjälp med till exempel hemstädning, storstädning, byggstädning, fönsterputs eller flyttstädning

Tveka inte att kontakta oss!

RUT-avdrag

Så fungerar RUT-avdraget

Direktavdraget RUT ger dig 50% skattereduktion direkt vid köpet!

Vem kan utnyttja rutavdrag

För det första måste du betala skatt i Sverige och du måste ha fyllt 18 år. Var du kommer ifrån har alltså ingen betydelse. Grunden är att du ska betala skatt för samtliga inkomster här (eller om du är begränsat skattskyldig men betalar enligt inkomstskattelagen). Sedan ska du naturligtvis ha betalat för en tjänst som är godkänd för avdrag.

Hur mycket kan du få i RUT-avdrag

Sedan 1 januari 2016 kan du få max 25 000 kronor i RUT-avdrag av de 50 000 kronor av de RUToch ROT-avdrag som kan göras per person och per år. RUT-avdrag för dig som vid årets ingång fyllt 65 år är max 50 000. Är ni två personer i hushållet kan ni alltså utnyttja bådas avdragsrätt och få 50 000 kronor i rutavdrag per år och familj. Kom ihåg att du aldrig kan få mer i RUT-avdrag än du betalar i slutgiltig skatt.

Vilka företag kan erbjuda RUT

Om du anlitar en städfirma eller liknande måste företaget ha F-skattesedel för att erbjuda RUT. När arbetet sedan är utfört betalar du halva kostnaden för arbetet och företaget begär resterande kostnad från Skatteverket. Detta kommer du sedan kunna se i din deklaration.

Vilka arbeten ingår i RUT

Skatteverket ger följande definition: ”Rutarbete ger rätt till skattereduktion förutsatt att det är sådant arbete som tillhör hushållsarbetets kärnområde om det utförs i en bostad.” Grunden är alltså att arbetet ska utföras i hemmet alternativt ditt fritidsboende.

Städning
All typ av städning som utförs i hemmet ingår – från flyttstädning, storstädning och veckostädning till fönsterputsning och uppsättning av gardiner etc. ingår i RUT.

Tvätt
Tvättning av kläder ingår också i rutavdraget om det sker i hemmet alternativt gemensam tvättstuga. Att lämna bort kläder till kemtvätt eller liknande är däremot inte avdragsgillt.

Barnpassning
Barnpassning i hemmet, eller i anslutning till hemmet, ingår i RUT. Hämtning och lämning på skola/förskola är också godkänt. Däremot kan du inte dra av kostnader för transporterna till och från skolan. Du kan heller inte dra av för aktiviteter som inte ingår i vanlig barnpassning. Om barnet exempelvis tränar en idrott eller har en musiklärare som kommer hem så är kostnaden inte godkänd för RUT.

Trädgårdsarbete
Du får rutavdrag för lättare trädgårdsarbeten såsom gräsklippning, snöskottning, lövkrattning och andra arbeten i trädgården. Krävs det någon form av specialkompetens, som att fälla träd, ingår det inte.

Läs gärna mer om RUT hos Skatteverket.